Prezident KOZ Ivan Saktor verí v úspech referenda

25.03.2004 Celý región

Prezident Konfederácie odborových zväzov (KOZ) SR Ivan Saktor verí, že referendum o skrátení volebného obdobia bude úspešné a Národná rada SR bude musieť akc...
Prezident Konfederácie odborových zväzov (KOZ) SR Ivan Saktor verí, že referendum o skrátení volebného obdobia bude úspešné a Národná rada SR bude musieť akceptovať takýto výsledok prijatím ústavného zákona.

Vyjadril sa tak 22. marca na tlačovej konferencii v Prešove po zasadnutí krajskej rady KOZ. Tá odsúhlasila výzvu k členom odborov a k občanom v Prešovskom kraji, aby sa zúčastnili na verejnom plebiscite.
Saktor k tomu dodal, že v roku 1994 vedeli politické strany prijať takýto zákon o skrátení volebného obdobia, preto by mali vedieť to urobiť aj v prípade, ak to bude chcieť občan. Naznačil, že ak by slovenský parlament odmietol rešpektovať vôľu ľudí, tak mohol by to byť impulz k tomu, aby sa odbory postavili na čelo sociálnych protestov.
Líder KOZ informoval, že pobytom v Prešove začal cestovanie po Slovensku v predreferendovej kampani.
Viceprezident KOZ Eugen Škultéty, ktorý je aj výkonným predsedom
občianskeho združenia Odborárske oko, založeného KOZ na monitorovanie kampane a priebehu referenda, informoval, že proreferendovú kampaň budú robiť prostredníctvom ôsmich inzerátov v najčítanejšom slovenskom denníku Nový čas. Okrem toho bude do neho 26. marca vložená pohľadnica KOZ s výzvou k účasti na referende. Navyše KOZ vydal samostatné referendové noviny v náklade do 700 tisíc kusov.

(jj)
 

Vyberte región